Ο ΠΑΟΚ εδραιώνεται στη κορυφή Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός, έχασε με κάτω τα χέρια Ο Βούκοβιτς τα έκανε όλα στη Ξάνθη Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν...σπάσει τα δοκάρια Απίστευτο γκολ από κόρνερ!

4 Ιουλ 2018

Ο Παναθηναϊκός είναι στον γκρεμό αλλά ο Αλαφούζος δεν αγχώνεται

Μπορεί να υπήρξαν δημοσιεύματα πως ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θα βρεθούν μαζί στη γενική συνέλευση της ερχόμενης Παρασκευής, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Και μάλιστα, κανένας απ’ τους δύο δεν θα βρίσκεται σε αυτή, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, σε μια εβδομάδα που φαινόταν κρίσιμη για το μέλλον του Παναθηναϊκού, ωστόσο τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί.
Παρά την έλευση του Παϊρότζ στην Ελλάδα. Όπως διαρρέεται τις τελευταίες ώρες από το περιβάλλον του Αλαφούζου, οι Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου ολοκληρώνονται σε ένα διάστημα 4 και 5 μηνών βάσει νόμου και όχι μέσα σε λίγες μέρες. Κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός, που χρειάζεται άμεσα ρευστό προκειμένου να λύσει πολλά από τα προβλήματα που έχει, ίσως να μην έχει αυτή τη δυνατότητα. Διότι αν δεν μπουν χρήματα στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Επίσης, σημαίνει πως μέχρι να ολοκληρωθεί η Αύξηση, δεν υπάρχει αλλαγή ιδιοκτησίας. Άρα ο Αλαφούζος θα είναι εκείνος που θα παραμένει μεγαλομέτοχος και ή θα πληρώνει ο ίδιος από την τσέπη του τις υποχρεώσεις ή ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύει να… σκάσει όπως συνέβη πολλές φορές τη σεζόν που πέρασε. Με λίγα λόγια, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει άμεση ανάγκη από ρευστό, Αλαφούζος και Παϊρότζ δείχνουν να μη βιάζονται και να μην… αγχώνονται. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της κίνησης, αλλά και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί μία τέτοιου τύπου διαρροή…