Κολομβία για φίλημα, Πολωνία για...κλάματα Βολική ισοπαλία για Ιαπωνία και Σενεγάλη Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

9 Ιουλ 2017

Δεν πείθει τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ το video στα γήπεδα

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν, επιθυμεί να τρέξει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά επιβραδύνει σημαντικά εκείνες που σχετίζονται με την εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, ιδίως όσον αφορά το VAR (video assistant referee), τη βοήθεια βίντεο του διαιτητή. Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της UEFA, είχε μιλήσει για εισαγωγή ανώτατου ορίου μισθού, αλλά και τους περιορισμούς στα ρόστερ διαφόρων συλλόγων. Όμως την ίδια στιγμή, δείχνει πιο προσεκτικός σχετικά με την εισαγωγή του VAR, που δεν σκέφτεται να εισαγάγει στους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Την σεζόν που τελείωσε, πολλές διαμάχες προκλήθηκαν, όπως για παράδειγμα σχετικά με την διαιτησία στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν, με πολλά λάθη, καθοριστικά για την έκβαση του αποτελέσματος. Κι όμως ο Σεφερίν, αναφέρει ότι η UEFA δεν έχει σχέδια, σε αντίθεση με τη FIFA, να εισαγάγει την τεχνολογία βίντεο. Η χρήση του VAR δεν συγκέντρωσε την αναμενόμενη επιτυχία στο πρόσφατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο δήλωσε πεπεισμένος ότι το VAR θα είναι ένα θετικό βήμα, αλλά ο Σεφερίν δεν είναι τόσο σίγουρος. «Το VAR θα χρειαστεί πολλές δοκιμές για να με πείσει», είπε. «Δεν απορρίπτουμε την τεχνολογία, αλλά η UEFA δεν έχει την πρόθεση να παρουσιάσει το VAR. Σίγουρα, η τεχνολογία μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πείσει πολλούς κριτικούς. Δεν πρέπει όμως να καταστρέψουμε τη ροή του παιχνιδιού , μπλοκάροντας τη δράση κάθε 10 λεπτά».