Κρίμα και άδικο γι αυτή την ΑΕΚ Και πως να βρεθεί επενδυτής για τον Παναθηναϊκό; Χωρίς NOVA κινδυνεύουν και οι αδειοδοτήσεις Η ΦΙΦΑ σκέφτεται αλλαγές στις μεταγραφές Έπιασε ταβάνι το χρήμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

12 Μαΐ 2017

"Η ΦΙΦΑ είναι δημοκρατία και όχι δικτατορία"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, άφησε αιχμές για τον προηγούμενο πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, και τις πρακτικές του στη διοίκηση του οργανισμού, δηλώνοντας πως «η νέα FIFA είναι δημοκρατία και όχι δικτατορία!» Ο Ιταλοελβετός παράγοντας μίλησε στην 67η συνδιάσκεψη της συνομοσπονδίας στη Μανάμα του Μπαχρέιν και τόνισε πως έχει γυρίσει, πλέον, σελίδα, αφήνοντας πίσω τη κακοδιαχείριση του παρελθόντος:
«Εχουμε χτίσει και συνεχίζουμε να χτίζουμε ξανά την αξιοπιστία της FIFA, αφήνοντας πίσω μας όλα τα σκάνδαλα του παρελθόντος. Δεν θα επιτρέψω να συμβούν ξανά γεγονότα που θα πλήξουν την αξιοπιστία της συνομοσπονδίας και του αθλήματος. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, καλά θα κάνει να αποχωρήσει τώρα από το χώρο του ποδοσφαίρου», τόνισε ο Ινφαντίνο και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος: «Η FIFA έχει αλλάξει και είναι πλέον δημοκρατία και όχι δικτατορία. Οι αποφάσεις, πλέον, είναι συλλογικές και όχι μόνο ενός ανθρώπου. Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος. Εχουμε γυρίσει σελίδα και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βαδίζει σε μια νέα εποχή, με μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαφάνεια.»