Το VAR έδωσε τη νίκη στη Σουηδία Και το 1982 έχασε στη πρεμιέρα αλλά έφθασε τελικό Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

16 Ιουλ 2017

Απίστευτος τρόπος ντοπαρίσματος αμερικανού αθλητή

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια. Αμερικανός Ολυμπιονίκης αθλητής του στίβου απαλλάχθηκε από την κατηγορία του ντόπινγκ επειδή έγινε δεκτό το επιχείρημά του ότι η απαγορευμένη ουσία βρέθηκε στον οργανισμό του μετά τα παθιασμένα φιλιά με τη σύντροφό του. Ο Τζιλ Ρόμπερτς, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως μέλος της αμερικανικής ομάδας των 4Χ400 μ., είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή δείγμα που έδωσε τον Μάρτιο βρέθηκε θετικό στην ουσία probenecid, που θεωρείται «μάσκα», δηλαδή καλύπτει άλλες απαγορευμένες ουσίες.
Ομως, απαλλάχθηκε και επέστρεψε στους αγώνες, γιατί έγινε αποδεκτή η εξήγησή του. Ο Ρόμπερτς κατέθεσε ότι η ουσία μπήκε στον οργανισμό του επειδή φίλησε επανειλημμένα και παθιασμένα τη σύντροφό του, η οποία είχε καταναλώσει φάρμακο που περιείχε probenecid. «Δεν είχε ιδέα ότι φιλώντας τη σύντροφό του θα μπορούσε να καταπιεί απαγορευμένη ουσία. Οταν τη φιλούσε, δεν θυμάται τη γεύση φαρμάκου στο στόμα της», ανέφερε η επιτροπή που αποφάσισε να τον απαλλάξει. Μετά την απόφαση, ο Ρόμπερτς μετείχε στα 400 μ. του αμερικανικού πρωταθλήματος στίβου και μπήκε στην ομάδα των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα. Δεν είναι ο μοναδικός που την έχει γλιτώσει έτσι πάντως. Ο τενίστας Ρίτσαρντ Γκασκέ απαλλάχθηκε από την κατηγορία για χρήση κοκαΐνης επειδή κατέθεσε ότι η ουσία μπήκε στον οργανισμό του όταν φίλησε μία γυναίκα σε κλαμπ. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, Σον Μπαρμπέρ, όταν βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη, υποστηρίζοντας ότι είχε καταναλώσει τη ναρκωτική ουσία μία γυναίκα την οποία γνώρισε στο ίντερνετ και πέρασε μαζί της μία βραδιά. Και στη δική του περίπτωση, η εξήγηση αυτή οδήγησε σε απαλλαγή από τις κατηγορίες.