Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είναι ακόμα ζωντανοί 'Μέσι ξεκίνα να τρέχεις γιατί μας γαμ...' Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

2 Αυγ 2017

Η θέση της ΟΥΕΦΑ για την μεταγραφή του Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα και μπήκε στο αεροπλάνο για… άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό (στην Αγγλία αναφέρουν πως πρώτα θα πάει στο Λονδίνο!). Έτσι, η μεταγραφή του στην Παρί πρέπει να θεωρείται σχεδόν κλεισμένη, με τους Μπλαουγκράνα να βγάζουν σχετική ανακοίνωση για το θέμα και στη συνέχεια να ακολουθεί η UEFA! Βέβαια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ακόμα και παράβαση να υπάρχει, θα αργήσουν να βγουν αποφάσεις, αφού το νομικό πλαίσιο είναι λίγο… μπερδεμένο.
«Δεν έχουμε λάβει επίσημα παράπονα από κανέναν. Όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη οφείλουν να σέβονται τους κανόνες του financial fair-play και να αποδεικνύουν πως δεν μπορούν να χάνουν πάνω από 30.000.000€ τα τελευταία τρία χρόνια. Ως συνέχεια του ελέγχου στους συλλόγους λόγω του FFP, η UEFA θα εξετάσει τους όρους της μεταγραφής για να διαπιστώσει αν η Παρί Σεν Ζερμέν έχει παρανομήσει. Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί θα έχει αντίκτυπο στα οικονομικά του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια, οπότε δεν γίνεται να κριθεί άμεσα, αφού με πωλήσεις μπορεί να λάβει ένα σημαντικό ποσό. Έτσι, θα ολοκληρώσουμε την έρευνα μας στο τέλος, έτσι ώστε να δούμε με ευθύνη αν υπάρχει παράβαση των κανόνων».