Κοντά σε συμφωνία με τον Μάτος ο ΠΑΟΚ Ο Χρήστος Δώνης ψάχνεται για το εξωτερικό Λάζαρος και Αβραάμ μένουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό Ο Κεντίρα θέλει να μείνει στη Γιουβέντους Κι όμως ο Σκόλα δεν νιώθει Αργεντινός

11 Ιουν 2019

Χωρίς λεφτά δεν πας πουθενά

Στο φινάλε του πρωταθλήματος ο Γιώργος Δώνης, κάνοντας μια συνέντευξη Τύπου απολογισμού, είπε απαντώντας σε ερώτηση των media πως τα πρωταθλήματα αγοράζονται. Αν έχεις χρήματα, αγοράζεις τα κατάλληλα υλικά. Τους παίκτες εκείνους που θα σου δώσουν το δικαίωμα να διεκδικήσεις τίτλους με μεγαλύτερες πιθανότητες. Ο Δώνης ήξερε τι έλεγε.
Επί της ουσίας έστελνε το μήνυμα για να παραμείνει χαμηλά ο πήχης των απαιτήσεων απ’ όλους. Πέρσι, όταν η ομάδα ξεκίνησε με εκείνο το εκπληκτικό σερί, αρκετοί ανέβασαν τόσο πολύ τις φιλοδοξίες, που νόμιζες πως ξαφνικά ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει κάτι πολύ μεγαλύτερο από την πρώτη πεντάδα, που ήταν εξ αρχής ο στόχος. Κακά τα ψέματα: με αμούστακα παιδιά δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Με παίκτες τύπου Κατελάρη, δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω. Με λαβράκια και στοιχήματα δεν μπορείς να σταθείς απέναντι σε πλούσιες ομάδες. όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δείχνει πια ο κόσμος να το αντιλαμβάνεται για τα καλά, να πατάει στο έδαφος, όμως δε σημαίνει και πως του αρέσει αυτό που γίνεται. Ο Παναθηναϊκός θα έχει μπροστά του και πάλι έναν δύσκολο δρόμο όσον αφορά τον κόσμο του. Να τον κερδίσει και πάλι, να τον φέρει και πάλι πίσω στο γήπεδο, να τον κάνει να δεθεί με την ομάδα. Πέρσι το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, μέχρι που τα αποτελέσματα άρχισαν να στραβώνουν. Τα αποτελέσματα πάντα θα παίζουν ρόλο. Κερδίζεις στο γήπεδο, κερδίζεις την εμπιστοσύνη. Χάνεις στο γήπεδο, χάνεις την εμπιστοσύνη. Εξίσου σημαντικό με τις μεταγραφές είναι αυτή τη στιγμή και οι ανανεώσεις για τον Παναθηναϊκό. Να κρατήσει παίκτες που είναι στον βασικό κορμό και να τους κρατήσει χαρούμενους. Όπως τον Μπουζούκη και τον Ινσούα, που ήταν οι καλύτεροι της περασμένης σεζόν. Κι εδώ παρουσιάζονται δυσκολίες, αφού χρήματα δεν υπάρχουν για να κλείσουν αμέσως οι υποθέσεις τους. Κι εδώ ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να κάνει παζάρια, να διαπραγματευτεί για 5 και για 10 χιλιάδες ευρώ, αφού ακόμα κι αυτά είναι σημαντικά όπως φαίνεται. Δυστυχώς η πραγματικότητα παραμένει περισσότερο σκληρή απ’ ότι θα περίμενε κάποιος που έβλεπε μέσα στη χρονιά να μπαίνει η ομάδα σε μια οικονομική κανονικότητα.
Πηγή: panathinaikoskosmos.com