Προς πώληση ο Χατζηγιοβάνης Έρχεται πρόταση από το εξωτερικό για τον Πέλκα Ο Άρης έχει και τα όρια του για τον Γκαρσία Ο Αλαφούζος έβαλε χρήμα αλλά ο Παναθηναϊκός πάτωσε Η εθνική Αγγλίας γυναικών προετοιμάστηκε με τους πεζοναύτες!

18 Μαΐ 2018

Το VAR θα λύσει ή θα δημιουργήσει προβλήματα στη Super League;

Το VAR θα απασχολήσει πολύ την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς θα το δούμε να εφαρμόζεται και στη Super League. Αποτελεί επιθυμία όλων των εμπλεκομένων και για το λόγο αυτό γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, όταν θα εφαρμοστεί στην πράξη. Μέχρι τότε, γίνεται αγώνας δρόμου, ώστε να καθυστερήσει όσο γίνεται λιγότερο...Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και εν συνεχεία θα προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός, ώστε να αναλάβει μια εταιρία να τρέξει το πρότζεκτ του Video Assistant Referee.
Αυτός αναμένεται να διαρκέσει περίπου 1,5 μήνα. Από 'κει και πέρα, δεν απαιτείται πολύς χρόνος για την εγκατάσταση του VAR. Χρονοβόρα διαδικασία είναι η επιμόρφωση των διαιτητών που θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι για το πώς θα το χρησιμοποιήσουν. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί κάποιους μήνες, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχει μάλιστα σενάριο να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές με εμπειρία στο VAR, μέχρι να επιμορφωθούν οι Έλληνες, αλλιώς σε άλλη περίπτωση θα ξεκινήσει η χρήση του VAR μερικές αγωνιστικές μετά και όχι από το ξεκίνημα. Τέλος, έπεσε η πρόταση να μπουν κλειδάριθμοι στην κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να αποφευχθούν τα ματς-φωτιά στις πρώτες αγωνιστικές, αν δεν έχουμε VAR ως τότε. Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί, ώστε τα ντέρμπι να διεξαχθούν με το νέο σύστημα, για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε "σκιά" στις ομάδες.