Ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα και βλέπει Βελιγράδι Εθνική απογοήτευση στο ΟΑΚΑ Η Γαλατασαράι...δουλεύει για τον ΠΑΟΚ Η χειρότερη βραδιά του Ρίβερς Η Μπάγερν ετοιμάζει 'βόμβα' με τον Κέιν

7 Ιουν 2017

Το video μπαίνει και στη Super League

Η UEFA έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία «Video Referee» με στόχο να μειώσει τον παράγοντα ανθρώπινο λάθος και σύμφωνα με πληροφορίες της «Sport Day» η εν λόγω τεχνολογία αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της ΕΠΟ. Η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αναμένεται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της νέας τεχνολογίας προκειμένου να εγκατασταθεί και στην Ελλάδα και να αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την ερχόμενη σεζόν μαζί με τα πρωταθλήματα της Ρωσίας και της Πορτογαλίας.
Σημειώνεται πως το «Video Referee» έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 στη Νότια Κορέα, το οποίο διεξάγεται αυτήν την περίοδο, ενώ η FIFA έχει προγραμματίσει να το εφαρμόσει πιλοτικά και στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Στόχος φυσικά είναι να ελαχιστοποιηθούν τα σοβαρά διαιτητικά λάθη, όπως για παράδειγμα το γκολ οφσάιντ του Ενρίκε στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Πάντως για να εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία στην Ελλάδα θα πρέπει πρώτα η ΕΠΟ να περάσει στην κανονικότητα και να εκλέξει αιρετή διοίκηση. Κατόπιν είναι αναγκαία η ειδική συνεργασία με τη Nova που καλύπτει τηλεοπτικά το προϊόν, ενώ θα πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση των διαιτητών που θα παρακολουθούν το «Instant Replay», αλλά και να αποσαφηνιστεί σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται.