Η Ρωσία βλέπει πρόκριση και αρχίζει να ονειρεύεται Η Σενεγάλη έκανε το θαύμα της Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

19 Ιουν 2017

Αρνητικός και ο Πρίφτης για την Εθνική ομάδα

Aρνητική απάντηση εισέπραξε η Ομοσπονδία μπάσκετ από τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος ήταν, μετά από σήριαλ μηνών, ο εκλεκτός της για τη χηρεύουσα θέση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr, η απόφασή του είναι αμετάκλητη και οριστική. Μοιραία, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στρέφεται σε άλλες λύσεις, αφού το ένα ναυάγιο διαδέχεται το άλλο, μετά την άρνηση και του Μπαρτζώκα.
Απομένει περίπου ένας μήνας μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας και η ελληνική ομάδα είναι η μοναδική «ακέφαλη», ανάμεσα στις 24 που θα αγωνιστούν τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν το αουτσάιντερ και θα πρέπει να θεωρηθεί φαβορί. Ωστόσο, η λύση του Κώστα Μίσσα φαίνεται να περνάει σε πρώτο πλάνο. Ο έμπειρος τεχνικός μετράεει πολλά χρόνια συνεργασίας με την Ομοσπονδία, οπότε έχει αποκτήσει ανοσία στις παθογένειες που δρομολόγησαν το «όχι» αρκετών συναδέλφων του. Επίσης, έχει δουλέψει για αρκετό καιρό στις μικρές Εθνικές ομάδες, με παίκτες που αναμένεται να στελεχώσουν τη φετινή ομάδα. Ο Μίσσας είναι και …φτηνός, ενώ ταιριάζει και στο καλούπι της full time απασχόλησης εν όψει των ημερολογιακά περίπλοκων  υποχρεώσεων της Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανη η συγκρότηση διδύμου Μίσσα-Μαρκόπουλου, με ενδεχόμενη προσάρτηση και κάποιου τρίτου τεχνικού, από τη νεώτερη γενιά, όπως ο επί τριετία βοηθός του Κατσικάρη Θανάσης Σκουρτόπουλος ή ο προπονητής της Εθνικής Νέων, αλλά και του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.