Η Ρωσία βλέπει πρόκριση και αρχίζει να ονειρεύεται Η Σενεγάλη έκανε το θαύμα της Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

5 Μαΐ 2017

Ας σοβαρευτούν μια φορά αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η ανοργανωσιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή του τελικού και όλα είναι στον αέρα. Τα εισιτήρια που κυκλοφόρησαν, τα οποία για να τα προμηθευτούν οι φίλαθλοι έκατσαν ατελείωτες ώρες στην ουρά, δεν είναι αριθμημένα. Αν είναι δυνατόν. Φανταστείτε το μπάχαλο που θα γινόταν στο γήπεδο με τις ορδές των φιλάθλων να κάθονται όπου έβρισκαν. Η ΕΠΟ αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ανίκανη να διαχειριστεί μεγάλα γεγονότα.
Η ζημιά είναι μεγάλη. Οι ομάδες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν για τον Βόλο, ο ΠΑΟΚ είναι ήδη εκεί. Ο κόσμος έχει προγραμματίσει το ταξίδι του. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου τσαλακώθηκε και πάλι, δικαιώνοντας όσους μας περιμένουν στη γωνία. Δεν είναι όμως μόνο το θέμα των εισιτηρίων. Η ΕΠΟ ευθύνεται και για τον τρόπο που χειρίστηκε από την αρχή το θέμα ορισμού του γηπέδου του τελικού. Δεν είναι δυνατόν μια εβδομάδα πριν τον τελικό να ψάχνει γήπεδο για την τέλεση του. Το Πανθεσσαλικό, μπορεί να θεωρείται ουδέτερο για τους δυο φιναλίστ, αλλά ήταν εγκαταλελειμένο με πολλά προβλήματα, με απότέλεσμα να τρέχουν οι υπεύθυνοι και να μη φτάνουν. Το ίδιο ίσχυε και για το Παγκρήτιο στο Ηράκλειο. Το πιο κατάλληλο ήταν το ΟΑΚΑ αλλά δεν το ήθελε ο ΠΑΟΚ. Αυτά είναι απαράδεκτα. Η έδρα του τελικού πρέπει να είναι γνωστή από την αρχή των αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδας και σε όποιον αρέσει. Τι θα πει δεν παίζει ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επειδή θεωρείται έδρα της ΑΕΚ; Στην Αγγλία δηλαδή που ο τελικός γίνεται στο Λονδίνο τι πρέπει να κάνει η Λίβερπουλ ή η Γιουνάιτεντ αν βρεθεί να παίξει με την Τσέλσι ή την Άρσεναλ, να ζητήσουν αλλαγή του Γουέμπλεϊ; Αυτά δεν γίνονται. Το ιδιο ισχύει και στη Γερμανία και στην Ισπανία.  Πως περιμένουμε να πάει μπροστά το έρημο το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν αυτοί που το διοικούν δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα; Είναι δυνατόν να προγραμματιστεί μια ομάδα, όταν δεν ξέρει πότε θα παίξει, που θα παίξει και πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα και όταν θα τελειώσει δεν θα ξέρει ποιά θέση κατέλαβε; Έλεος και πάλι έλεος. Φτάνει πια ας σοβαρευτούν επιτέλους αυτοί που θέλουν να λέγονται αφεντικά του ελληνικού ποδοσφαίρου και ας πάρουν μια φορά σωστές αποφάσεις.