10 Ιουν 2018

Τέτοιοι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ από κοντά μας

Είναι κάποιες στιγμές στην ζωή που πιστεύεις ότι ποτέ δεν θα έρθουν. Ότι ποτέ δε θα συμβούν. Αλλά όλα αυτά είναι στο κεφάλι μας. Στην φαντασία μας. Σε έναν κόσμο… ουτοπικό, τον οποίο δημιουργούμε μόνοι μας για να προστατευτούμε. Ποιος Παναθηναϊκός μπορεί να πίστευε ότι θα έρθει αυτή η αποφράδα ημέρα; Ότι θα ξημερώσει μια Κυριακή όπου ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα πει το δικό του «αντίο» και θα αφήσει πίσω του την οικογένειά του, τον Παναθηναϊκό του και όλους εκείνους που τον αγάπησαν και τους αγάπησε όσο κανέναν άλλον.
Γιατί μη γελιόμαστε… Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν μεγάλωσε μόνο τον Δημήτρη… Δεν μεγάλωσε μόνο τα εγγόνια του…
Ο ΚΥΡΙΟΣ Παύλος μεγάλωσε ολόκληρες γενιές Παναθηναϊκών και τους έμαθε τι θα πει Παναθηναϊκός. Με τον τρόπο του, την συμπεριφορά του, τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του, έμαθε στους φίλους του Παναθηναϊκού να είναι περήφανοι που είναι Παναθηναϊκοί και να περπατάνε(με) με το κεφάλι ψηλά. Όχι στα εύκολα… Όχι στις χαρές. Αλλά στα δύσκολα. Στις λύπες.
Ο ΚΥΡΙΟΣ Παύλος έφυγε… Όχι. Δεν έφυγε. Τέτοιοι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ από κοντά μας. Ζουν πάντα ανάμεσά μας. Δίπλα μας. Και θα συνεχίσουν να ΖΟΥΝ. Πρώτον γιατί ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε και δεύτερον γιατί ποτέ δεν θα βρεθεί κάποιος να τον ξεπεράσει. Ποτέ δεν θα βρεθεί κάποιος να πετύχει περισσότερα από εκείνον.
Ο ΚΥΡΙΟΣ Παύλος υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση. Για όλους μας. Σαν οικογενειάρχης, σαν επιχειρηματίας, σαν Παναθηναϊκός. Από μικρός πάλεψε, μόνος του και πέτυχε… Πέτυχε γιατί δεν σταμάτησε να παλεύει για ότι αγαπούσε. Μέχρι την τελευταία στιγμή…
Ο ΚΥΡΙΟΣ Παύλος έζησε μια ζωή σαν… παραμύθι. Μια ζωή που ξεκίνησε από το τίποτα, από τις δυσκολίες, από τις κακουχίες και σιγά-σιγά κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια, να σταθεί στα πόδια του και να φτάσει πιο ψηλά απ’ όλους. Μια ζωή που είχε το πιο ευχάριστο φινάλε για τον ίδιο. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είδε τους κόπους του να επιβραβεύονται και με το παραπάνω, είδε την οικογένειά του να αυξάνεται και να πληθύνεται, είδε τον Παναθηναϊκό του να γίνεται «Αυτοκράτορας» της Ευρώπης.
Ο ΚΥΡΙΟΣ Παύλος είδε όμως και το… περίεργο πρόσωπο της μοίρας. Σαν σήμερα το 1971 μπήκε επίσημα στο «τριφύλλι» και εκτόξευσε τον σύλλογο και τον κόσμο της ομάδας χαρίζοντας δεκάδες τίτλους και ανεπανάληπτες στιγμές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και 47 χρόνια αργότερα…
Πηγή: onsports.gr