Η Γαλλία ξανά στη κορυφή του κόσμου! Η ΑΕΚ χάνει και τον Κονέ Ο Παναθηναϊκός 'κοιτάζει' προς ΝΒΑ μεριά Η Σίτι 'αδειάζει' τα ταμεία της ΦΙΦΑ Ο Ρονάλντο συνεχίζει να...κυνηγάει Μέσι και Νεϊμάρ

18 Σεπ 2017

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ με πέναλτι εκτός περιοχής

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η ΑΕΚ μετά την νίκη της επί της Λαμίας στο Περιστέρι. Εστω και αν δυσκολεύτηκε αρκετά από το ταμπούρι της Λαμίας, η Ενωση κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ από πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου σε ένα μαρκάρισμα στον Λιβάγια εκτός περιοχής. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ, που ήρθε με το μφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Λιβάγια. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν κρύφτηκε πίσω απ’ το δάχτυλο του και τόνισε ότι φαίνεται να μην είναι πέναλτι η ανατροπή στο Λιβάγια, ενώ ξεκαθάρισε ότι όσοι δεν έχουν δει το ματς και ψάξουν δικαιολογίες έχουν άδικο γιατί η Ένωση δούλεψε σκληρά για να πάρει την νίκη κόντρα στην Λαμία.
«Ήταν ένα ματς δύσκολο λόγω του πως στήθηκε η Λαμία. Όσο τα λεπτά περνούσαν και η κούραση συσσωρευόταν, αυτό δεν ήταν υπέρ μας. Αυτό που περισσότερο μου άρεσε, ήταν πως δεν τα παράτησε ποτέ, να ψάχνει για τη νίκη. Να συγχαρώ τη Λαμία, διότι μας το έκανε δύσκολο. Μιλήσαμε κατά την διάρκεια της ανάπαυλας και ξέραμε πως έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα. Ζήτησα να βγάλουν φιλοδοξία και την έβγαλαν. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε κερδίσει, αλλά πάλι θα ήμουν ικανοποιημένος, διότι προσπαθήσαμε». Για το πέναλτι: «Αυτό που είπα με τον Λιβάγια, ήταν για πόσο καλά δούλεψε. Φαίνεται πως μπορεί να μην ήταν πέναλτι. Πιστεύω δεν υπήρχε προδιάθεση από τον διαιτητή να κάνει λάθος. Όπως πέντε λεπτά πριν, υπήρχε ένα ξεκάθαρο πέναλτι και δεν το έδωσε. Το σίγουρο είναι πως κάποιοι θα ψάξουν δικαιολογίες, κυρίως όσοι δεν έχουν δει, πόσο σκληρά δούλεψε η ΑΕΚ».