17 Απρ 2016

Έτσι θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας με μαθητές

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αποφάσισε οι ημιτελικοί του Κυπέλλου να γίνουν χωρίς θεατές και ο τελικός να διεξαχθεί στις 07/05 με την παρουσία μαθητών. Τι σημαίνει όμως, για το αρμόδιο υπουργείο, ένας τελικός με μαθητές, ειδικά εφόσον το ζευγάρι του τελικού είναι το υψηλής επικινδυνότητας ΑΕΚ – Ολυμπιακός;
1. Εφόσον Ολυμπιακός και ΑΕΚ προκριθούν έναντι των ΠΑΟΚ και Ατρόμητου αντίστοιχα, τα εισιτήρια θα δοθούν σε μαθητές δημοτικού και όχι σε μαθητές γυμνασίου ή λυκείου.

2. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τον τελικό δεν θα συνοδεύονται από τους γονείς τους, αλλά από τους γυμναστές των σχολείων τους.
3. Σε περίπτωση που ο τελικός διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, όπως έχει αποφασίσει η ΕΠΟ, δεν είναι απαραίτητο να κοπούν 60.000 εισιτήρια, καθώς ο αριθμός τους μπορεί να είναι και μικρότερος (π.χ. 10.000 εισιτήρια).
4. Αν η Αστυνομία κρίνει ότι για λόγους ασφαλείας ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, τότε μπορεί να ζητήσει την αλλαγή της έδρας για ένα γήπεδο μικρότερος εντός ή εκτός Αττικής.
Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν μόλις γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού, ενώ πολλά θα κριθούν από το κλίμα που θα επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνη την περίοδο.