Ο Αλαφούζος περιμένει τον Γιαννακόπουλο Ο Ίβιτς αξιολογεί το ρόστερ της ΑΕΚ ενόψει Γενάρη  Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξόδεψαν χρήμα για μεταγραφές Αποκάλυψη στον ΠΑΟΚ ο Γιαννούλης Το χειρότερο βράδυ στη καριέρα του Γιάννη Ανέστη

2 Ιουν 2019

Ο Πιτίνο και οι εναλλακτικές για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Οι συζητήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρικ Πιτίνο έχουν ξεκινήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, με τις δύο πλευρές να διαπραγματεύονται σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Αμερικανού προπονητή. Δεδομένων των συμπερασμάτων που βγήκαν από την κουβέντα που έγινε, οι πιθανότητες παραμονής του 66χρονου τεχνικού είναι περισσότερες από τις πιθανότητες αποχώρησής του από το «Τριφύλλι» μετά το τέλος της σεζόν.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως στον «Εξάστερο» επαναπαύονται. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός πρέπει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, όπως και το αγωνιστικό πλάνο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συνεπώς, το ανοιχτό ζήτημα του προπονητή είναι αναγκαίο να κλείσει το συντομότερο δυνατό, είτε με την ανανέωση του συμβολαίου του Πιτίνο, είτε με την πρόσληψη του αντικαταστάτη του σε περίπτωση που ο πρώτος αποχωρήσει από την Ελλάδα. Γεγονός είναι, λοιπόν, πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έχουν σημειωμένα ορισμένα ονόματα προπονητών τα οποία θα απασχολήσουν εάν ο έμπειρος Hall of Famer επιστρέψει στην πατρίδα του. Από τη μία υπάρχουν οι περιπτώσεις των Ελλήνων τεχνικών, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Οι σχέσεις μεταξύ «Άρτζι» και Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το τελευταίο μεταξύ τους «διαζύγιο» έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ο ισχυρός άνδρας του «Εξάστερου» δήλωσε δημόσια πως ήταν λάθος η απόφασή του να τον απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και πλέον είναι δεδομένο πως το κεφάλαιο «Πεδουλάκης» δεν έχει κλείσει οριστικά για το «Τριφύλλι». Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες του olaprasina.gr υπάρχουν οι λύσεις του εξωτερικού, με την προ ετών… «αδυναμία» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κυκλοφορεί ελεύθερη. Ο λόγος για τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος πριν μερικούς μήνες αποχώρησε από τον πάγκο των Phoenix Suns και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πρόκειται για μια άκρως ελκυστική επιλογή για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς τόσο η κατάκτηση του Eurobasket με τη Σλοβενία, όσο και το γεγονός πως είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που γίνεται head coach σε ομάδα NBA χωρίς να έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, αποτελούν στοιχεία που μιλούν από μόνα τους. Όπως και να έχει, προς ώρας μένει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε την τελική έκβαση των συνομιλιών που διεξάγονται ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ρικ Πιτίνο, από τον οποίο άλλωστε εξαρτάται αν όλα τα παραπάνω θα απασχολήσουν τόσο το «Τριφύλλι», όσο και τον κόσμο του.