Κοντά σε συμφωνία με τον Μάτος ο ΠΑΟΚ Ο Χρήστος Δώνης ψάχνεται για το εξωτερικό Λάζαρος και Αβραάμ μένουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό Ο Κεντίρα θέλει να μείνει στη Γιουβέντους Κι όμως ο Σκόλα δεν νιώθει Αργεντινός

15 Μαΐ 2019

Το "έγκλημα" του Παναθηναϊκού με τον Βλαχοδήμο

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πραγματοποίησε μια πολύ καλή πρώτη χρονιά στη Λισσαβώνα, ωστόσο η Μπενφίκα κινείται για την απόκτηση του Γιάσπερ Σίλεσεν από την Μπαρτσελόνα, με την πρώτη πρόταση των «Αετών» να απορρίπτεται. Η κίνηση αυτή με τον Σίλεσεν, σύμφωνα με τη Record, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Μπενφίκα εξετάζει να πουλήσει τον Βλαχοδήμο σε περίπτωση που έρθει μια δελεαστική πρόταση.
Η ρήτρα του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ και όπως επισημαίνει η Record, η παρουσία του στον σύλλογο δεν είναι εγγυημένη και την επόμενη σεζόν. Βλέποντας και παρακολουθώντας τις πιθανές εξελίξεις οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μόνο υπερήφανοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται, αφού στη συμφωνία της μεταγραφής του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα δεν συμπεριλήφθηκε απολύτως κανένα ποσοστό μεταπώλησης προς όφελος της ομάδας. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν ο ποδοσφαιριστής πωληθεί με το μάξιμουμ της ρήτρας του, το «Τριφύλλι» θα έχει απολέσει την ευκαιρία να βάλει στα ταμεία του από 6 έως και 12 εκ. ευρώ! Αυτά είναι τα ποσά που θα λάμβαναν οι «πράσινοι» σε περίπτωση που είχε προβλεφθεί ποσοστό μεταπώλησης 10% ή 20%. Φυσικά, για το ποδοσφαιρικά «εγκληματικό» αυτό λάθος φέρει μεγάλη ευθύνη ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος την εποχή εκείνη είχε αποφασίσει να σταματήσει τη χρηματοδότηση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του συλλόγου να πουλούν… «όσο – όσο» οποιονδήποτε παίκτη μπορούσαν, προκειμένου να αποκτηθεί ρευστότητα για την αποπληρωμή των τρεχουσών οφειλών και αναγκών της ομάδας.