Ο Αλαφούζος περιμένει τον Γιαννακόπουλο Ο Ίβιτς αξιολογεί το ρόστερ της ΑΕΚ ενόψει Γενάρη  Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξόδεψαν χρήμα για μεταγραφές Αποκάλυψη στον ΠΑΟΚ ο Γιαννούλης Το χειρότερο βράδυ στη καριέρα του Γιάννη Ανέστη

8 Μαΐ 2019

Το γήπεδο της Τότεναμ έχει πρότυπο ο Σαββίδης

Το master plan του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις διαδικασίες να προχωρούν βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος. Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να επιλέξει το αρχιτεκτονικό γραφείο που θα σχεδιάσει τη νέα Τούμπα, προκειμένου το σχέδιο να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει η «Live Sport». Στόχος είναι η δημιουργία ενός γηπέδου πόλης, στα πρότυπα του νέου γηπέδου της Τότεναμ.
Στον ΠΑΟΚ περιμένουν την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο τους «σπίτι» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον φάκελο να έχει κατατεθεί τη Μ. Τετάρτη. Αυτό αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου. Ο Ιβάν Σαββίδης θα αναθέσει το έργο σε αρχιτεκτονικό γραφείο του εξωτερικού, με εμπειρία σε γήπεδα πόλης, με τον ίδιο να έχει ως πρότυπο το «Tottenham Hotspur Stadium», με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανοιχτό στην πόλη και με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Η χωρητικότητα της νέας Τούμπας δεν θα ξεπεράσει τις 35.000 θέσεις, ενώ ο κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Ως προς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, μόλις ολοκληρωθεί το master plan και οι διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις χρήσεις του περιβάλλοντος χώρου, θα κατατεθεί το τελικό σχέδιο προς έγκριση, το οποίο θα επικυρωθεί με Προεδρικό Διάταγμα. Αυτές οι κινήσεις θεωρούν στον ΠΑΟΚ ότι θα ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, όταν και θα εκδοθούν οι άδειες. Το γκρέμισμα της Τούμπας θα προγραμματιστεί μετά το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος, προκειμένου το γήπεδο να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2022.