Κοντά σε συμφωνία με τον Μάτος ο ΠΑΟΚ Ο Χρήστος Δώνης ψάχνεται για το εξωτερικό Λάζαρος και Αβραάμ μένουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό Ο Κεντίρα θέλει να μείνει στη Γιουβέντους Κι όμως ο Σκόλα δεν νιώθει Αργεντινός

8 Μαρ 2019

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αλλάζει το διοικητικό τοπίο στην ΑΕΚ

Αλλάζει ριζικά το τοπίο σε διοικητικό επίπεδο στο στρατόπεδο της ΑΕΚ έπειτα από την έγκριση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής. Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν δυο σημεία που αφορούν άμεσα την διοικητική πραγματικότητα της ΑΕΚ: Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ανώνυμες Εταιρείες έχουν πλέον την δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις ανεγέρσεις γηπέδων.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει πλέον το δικαίωμα να συμβάλλει σε οικονομικό επίπεδο στο υπό ανέγερση νέο γήπεδό της. Το δεύτερο σημείο του νομοσχεδίου που αφορά άμεσα την ΑΕΚ είναι και εκείνο που δίνει τη δυνατότητα στον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποκτήσει ένα μέρος των μετοχών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ και να γίνει και επίσγμα πρόεδρός της. Με βάση τον νέο νόμο, το ασυμβίβαστο για τον Μελισσανίδη αναιρείται αφού το όριο κατοχής μετοχών του ΟΠΑΠ που αποτελούσε κόλλημα (μέχρι χθες) ανέβηκε στο 15%. Με απλά λόγια, ο ρόλος του ισχυρού άντρα της ΑΕΚ στα κοινά της ομάδας μπορεί άμεσα να επισημοποιηθεί αν το θελήσει ο ίδιος.