Ο Αλαφούζος περιμένει τον Γιαννακόπουλο Ο Ίβιτς αξιολογεί το ρόστερ της ΑΕΚ ενόψει Γενάρη  Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξόδεψαν χρήμα για μεταγραφές Αποκάλυψη στον ΠΑΟΚ ο Γιαννούλης Το χειρότερο βράδυ στη καριέρα του Γιάννη Ανέστη

6 Μαρ 2019

Ο Μαουρίσιο έχει..."βάθος" στον ΠΑΟΚ

Ο Μαουρίσιο είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι ποιοτικός, είναι σίγουρος με την μπάλα στα πόδια, αυτός (κυρίως) ελέγχει τον ρυθμό με τον οποίο παίζει ο ΠΑΟΚ, ηρεμεί όλη την ομάδα και γενικά δένει όλες τις γραμμές μεταξύ τους. Είναι και αυτός μέσα στους πρώτους σκόρερ, παίκτης που έρχεται από τα αμυντικά χαφ.
Πέρα από τα γκολ όμως, πολύ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος χαφ είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα! Ο Μαουρίσιο έχει 30 και ακολουθεί ο Μπίσεσβαρ με 29 και ο Πέλκας με 27. Ο Πρίγιοβιτς έμεινε στις 25, αλλά αυτός ήταν και είναι εκτός συναγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαουρίσιο έπαιξε στα 19 από τα 23 ματς! Αν το εξετάσουμε γενικά και σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς (στις τρεις διοργανώσεις) ο Πέλκας έχει 45 και οι Μπίσεσβαρ-Μαουρίσιο 38. Όλα αυτά πάντως φανερώνουν ότι ο Μαουρίσιο παίζει μεγάλο ρόλο σε έναν ακόμη τομέα του παιχνιδιού. Ένας παίκτης που «βλέπει» εστία, με καλή αίσθηση του γκολ, ένας παίκτης που εκτός όλων των άλλων πλεονεκτημάτων του, πατάει περιοχή και σημειώνει κρίσιμα τέρματα  ακόμη και σε μεγάλα ματς όπως ήταν και αυτά τα εκτός έδρας του δευτέρου γύρου με Τρίπολη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.