Η Γαλλία ξανά στη κορυφή του κόσμου! Η ΑΕΚ χάνει και τον Κονέ Ο Παναθηναϊκός 'κοιτάζει' προς ΝΒΑ μεριά Η Σίτι 'αδειάζει' τα ταμεία της ΦΙΦΑ Ο Ρονάλντο συνεχίζει να...κυνηγάει Μέσι και Νεϊμάρ

23 Ιουλ 2017

Εξωπραγματικά ποσά έχει πληρώσει ο Παναθηναϊκός σε τιμωρίες

Τα 4 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι οικονομικές απώλειες του Παναθηναϊκού στα τελευταία πέντε χρόνια από τις τιμωρίες που του έχουν επιβληθεί. Όπως αναφέρει στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα Livesport, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα χρήματα που έχουν βγει από τα ταμεία της ομάδας στην «πενταετία Αλαφούζου» αγγίζουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που έχει καταβάλει η ΠΑΕ ως πρόστιμα, όπως για παράδειγμα αυτό που επιβλήθηκε από τον Σταύρο Κοντονή μέχρι και από έσοδα που θα είχε από παιχνίδια που είχε τιμωρηθεί η έδρα της ομάδας και δεν μπήκαν χρήματα στα ταμεία από τα εισιτήρια.
Οι μεγαλύτερες απώλειες, προέρχονται από την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για τα όσα έγιναν στο πλαίσιο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη σεζόν 2015-16. Μάλιστα όπως αναφέρει στο σχετικό κείμενο ο Βασίλης Βέργης αρκούν δύο παραδείγματα: Τα 4 εκατ. ισοδυναμούν με το ποσό που θα εισέπραττε ο Παναθηναϊκός αν είχε πουλήσει τον Μπεργκ στην Αλ Αϊν δύο φορές! Τα 4 εκατ. είναι περίπου το 1/8 από το σύνολο των χρημάτων που έχει βάλει στα χρόνια της παρουσίας του στην ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος.