Η Ρωσία βλέπει πρόκριση και αρχίζει να ονειρεύεται Η Σενεγάλη έκανε το θαύμα της Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

9 Μαΐ 2017

Ας φέρει ο Μπεργκ μια προσφορά που να ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό

Ο Μάρκους Μπεργκ φρόντισε να… ταράξει τα «νερά» στο περιθώριο της ανάδειξής του ως MVP του πρωταθλήματος, προχωρώντας σε αινιγματικές δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του στους «πράσινους», στο περιθώριο της βράβευσής του. Ο Σουηδός φορ ανέφερε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση προκειμένου να ανέβει ένα «σκαλί» παραπάνω όσον αφορά την ποιότητά της και να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις τους στόχους της εν’ όψει της νέας σεζόν, συμπληρώνοντας πως το ζήτημα της παραμονής του δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο αλλά και από την διοίκηση, πετώντας το «μπαλάκι» στο «τριφύλλι».
Με τον τρόπο αυτό, ο Μπεργκ έδειξε πως το θέμα της παραμονής του στον σύλλογο είναι «ανοιχτό», λίγους μόλις μήνες μετά την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του. Στα τέλη Ιανουαρίου, Παναθηναϊκός και Μπεργκ έδωσαν τα «χέρια» στη μονοετή επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας, έως το καλοκαίρι του 2019, με την οποία ο Σουηδός έχει λαμβάνειν 1.2 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ στους όρους προστέθηκε για πρώτη φορά και ρήτρα αποδέσμευσης (μόνο για τις ομάδες του εξωτερικού) ύψους 10 εκατ. ευρώ. Βάσει συμβολαίου λοιπόν, εάν υπάρξει ομάδα από το εξωτερικό που θέλει να αγοράσει τον Σουηδό θα πρέπει να εναρμονίσει την προσφορά της σύμφωνα με τη ρήτρα, από την οποία υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός θα καρπωθεί λίγο παραπάνω από το ήμισυ αυτής (5.5 εκατ. ευρώ), με το Αμβούργο να έχει το 35% του μεριδίου και η πλευρά του Μπεργκ το υπόλοιπο 10% του ποσού. Ο ίδιος ο Μπεργκ είχε εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή του για την επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας, αναφέροντας το εξής, λίγο μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του: «Μια χαρούμενη και περήφανη στιγμή για μένα τον ίδιο και την οικογένεια μου». Ωστόσο, τέσσερις μήνες αργότερα, η νέα τοποθέτησή του, φαίνεται πως αντέστρεψε τα δεδομένα…Στον Παναθηναϊκό μπορεί να ξαφνιάστηκαν από τις δηλώσεις του Σουηδού, αλλά δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα αφού ο Μπεργκ είναι δεμένος με συμβόλαιο κι αν θέλει να φύγει δεν έχει παρά να φέρει μια προσφορά που να ικανοποιεί την ομάδα.