Δεν κατεβαίνουν στο νέο πρωτάθλημα οι τηλεοπτικά άστεγες ομάδες Νίκησαν η τεράστια θέληση και η ψυχή του Ολυμπιακού Η Μπόκα Τζούνιορς θέλει τον Μπουφόν Πριμ στους Γάλλους για την κατάκτηση του Μουντιάλ Η Ρεάλ είναι έτοιμη να 'δέσει' τον Ρονάλντο

15 Μαΐ 2017

"Ο Στραματσόνι δεν ήρθε για προπονητής στον Παναθηναϊκό"

Σαφείς αιχμές κατά του Αντρέα Στραματσόνι άφησε στη κάμερα της Nova ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Βόκολος, κάνοντας λόγο για αποτυχημένη επιλογή από πλευράς "πρασίνων". Ήταν αποτυχημένη η επιλογή του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό; "Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε αποτυχημένη. Θεωρώντας, η άποψη μου είναι αυτή ξεκάθαρα, ότι είχε έρθει στην ομάδα ένας προπονητής αλλά δυστυχώς μάλλον δε νομίζω ότι ήρθε για προπονητής, για αυτό είπα πριν για τον Μαρίνο ότι είναι ένας προπονητής με όλη τη σημασία της λέξεως.
Ο κ. Στραματσόνι πιθανότατα είχε έρθει για κάποιους άλλους λόγους τους οποίους τους ξέρει μόνο αυτός και κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή. Ένας προπονητής ασχολείται με την ομάδα 24ώρες το 24ώρο αγωνιστικά και προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα αγωνιστικά. Δεν ασχολείται με τις μεταγραφές. Δεν ασχολείται με το ποιος θα έρθει και ποιος θα φύγει. Η άποψη μου είναι αυτή". Θεωρείς ότι επενέβαινε στην δουλειά Φύσσα-Βόκολου;  "Δεν είναι θέμα αν επενέβη γιατί όταν ήρθε εμείς μετά από ένα μήνα φύγαμε από τον Παναθηναϊκό. Πιθανόν να ήταν και μια απόφαση ειλημμένη από πριν. Δεν έχει να κάνει με τους Φύσσα-Βόκολο. Έχει να κάνει με τη δομή και την οργάνωση μιας ομάδας. Όταν υπάρχει μια δομή σε μια ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες για τον καθένα. Τις οποίες οφείλουμε όλοι μας, αυτοί που βρισκόμαστε σε αυτό να τις υπακούμε. Ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την δουλειά του. Από εκεί και πέρα αν ένας άνθρωπος φεύγει και πάει από το ένα κουτάκι στο άλλο δεν έχει να κάνει με τον τεχνικό διευθυντή ή τον διευθυντή ποδοσφαίρου. Αυτό νομίζω ότι έκανε κακό στην ομάδα. Δεν θεωρώ ότι ήταν κακός προπονητής, εάν ήταν προπονητής. Είναι από μια καλή σχολή, είχε στοιχεία καλά αλλά προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Άρα εκ του αποτελέσματος ήταν μια επιλογή αποτυχημένη, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας". Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν προπονητή είναι το χτίσιμο μιας ομάδας το να χτίσεις μια ομάδα. Και βλέπουμε όλοι μας προπονητές που πάνε στα μέσα της σεζόν κατά 90% θα πάνε καλύτερα την ομάδα απ' ότι πριν. Όταν βρεθούν να χτίσουν μια ομάδα από την αρχή και να ξεκινήσουν την προετοιμασία εκεί είναι η δυσκολία και βλέπετε ότι φεύγουν στους δυο και τους τρεις μήνες. Για αυτό θα πρέπει ο προπονητής να κριθεί αφού χτίσει μια ομάδα. Για μένα λοιπόν ο Στραματσόνι πολύ απλά και πολύ λογικά έχτισε μια ομάδα που δεν πήγε καλά, δεν βγήκε και πλήρωσε το τίμημα που πληρώνουν όλοι".