Αυτούς 'βλέπει' ο Μαρτίνς για τη θέση του Λάζαρου Σε...ρηχά νερά ο Μάνταλος Ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται για την επένδυση στον Άκπομ Αβέβαιο το μέλλον του Τάσου Δώνη στη Στουτγάρδη Ανόρθωση σαν να λέμε...Παναθηναϊκός του Αλαφούζου

30 Ιουν 2018

Οι...πασούλες της Ιαπωνίας δεν θορύβησαν την ΦΙΦΑ

Το σκηνικό με τους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές να αλλάζουν πάσες στη σέντρα, προκειμένου να κυλήσει ο χρόνος και να λήξει ο αγώνας με την Πολωνία, προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια και η FIFA αναγκάστηκε να πάρει θέση. Υπενθυμίζεται πως ναι μεν η Ιαπωνία ηττήθηκε, αλλά πέρασε στους "16" του Μουντιάλ επειδή είχε λιγότερες κίτρινες κάρτες από την ισόβαθμή της Σενεγάλη. Ο διευθυντής διοργανώσεων της FIFA, ο Κόλιν Σμιθ, αναφέρθηκε στον κανονισμό με τις κίτρινες κάρτες και είπε το εξής:
"Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος κανόνας με αυτό τον τρόπο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Προφανώς αυτό που θέλαμε ήταν να αποφύγουμε την κλήρωση. Πιστεύουμε ότι οι ομάδες πρέπει να προχωρούν βάσει της εμφάνισής τους και με ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο, όχι στις κληρωτίδες. Αυτό το κριτήριο εισήχθη για να έχουμε κάτι παραπάνω πριν την κλήρωση. Θα το εξετάσουμε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα ελέγξουμε την αντίδραση, το πώς έχει η κατάσταση αλλά όπως λειτουργεί την δεδομένη στιγμή δεν βλέπουμε κάποια ανάγκη αλλαγής του κανονισμού που έχει εφαρμοστεί".