Η Γαλλία ξανά στη κορυφή του κόσμου! Η ΑΕΚ χάνει και τον Κονέ Ο Παναθηναϊκός 'κοιτάζει' προς ΝΒΑ μεριά Η Σίτι 'αδειάζει' τα ταμεία της ΦΙΦΑ Ο Ρονάλντο συνεχίζει να...κυνηγάει Μέσι και Νεϊμάρ

5 Οκτ 2017

Ανησυχία για την ποιότητα του νερού στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στα νερά του υδάτινου πάρκου Ονταίμπα που θα λάβουν μέρος τα αγωνίσματαςτης ανοιχτής θάλασσας και του τριάθλου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων και η ιαπωνική κυβέρνηση διεξήγαγε έρευνα επί 21 ημέρες για την ποιότητα τα υδάτων του πάρκου. Η έρευνα έγινε κατά τον Αύγουστο, στις αντίστοιχες ημερομηνίες που θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς αγώνες σε τρία χρόνια.
Η ποιότητα του νερού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις από μέρα σε μέρα ενώ επιδεινώνεται σε περίπτωση βροχής. Συνολικά από τις 21 ημέρες των μετρήσεων, τις 10 τα νερά πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου για τους αγώνες σε ανοιχτή θάλασσα. Για το τρίαθλο η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αφού οι προδιαγραφές πληρούνταν για έξι μέρες. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σκέψη για την μεταφορά των αγωνισμάτων σε άλλη εγκατάσταση. Μάλιστα σημειώνεται ότι το πάρκο Ονταΐμπα χρησιμοποιείται εδώ και 20 χρόνια για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος τριάθλου χωρίς προβλήματα.