Ο Λουντ κάτι περιμένει από Ελλάδα Αγωνιούν στη Νέα Σμύρνη για τον Ανσαριφάρντ Πως θα κρατήσει ο Σούκερ τον Ντάλιτς στην εθνική Κροατίας; Ο Πέρεθ ετοιμάζει μεταγραφικές...βόμβες στη Ρεάλ Το Καμερούν ζήτησε λεφτά από τον Μπαπέ για να παίξει στην εθνική

12 Ιουλ 2017

Πιο αυστηρά τα κριτήρια υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης

Η Super League αποφάσισε ότι όποια ομάδα δεν πάρει άδεια συμμετοχής στον πρωτάθλημα 2017 – 18 για τους λόγους α) Της ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή β) της ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία ή αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες ή σωματεία θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Super League 2017-18 και θα υποβιβάζεται στη Football League ανεξαρτήτως του λόγου τα μη αδειοδότησης.
Η απόφαση αυτή, που διαδέχθηκε την ποινή περιορισμού στις μεταγραφές, που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, βρήκε εφαρμογή στην περίπτωση του Ηρακλή, ο οποίος υποβιβάστηκε. H εισήγηση που υπάρχει στη Super League για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της περιόδου 2018 – 19 είναι ακόμα αυστηρότερη αφού προβλέπει τον υποβιβασμό, όχι μόνο λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλές σε εργαζόμενους ή/και στο δημόσιο, αλλά για κάθε αιτία που μπορεί να οδηγήσει στη μη χορήγηση άδειας (π.χ. εγκαταστάσεις). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η ομάδα που δεν παίρνει «άδεια συμμετοχής» θα υποβιβάζεται στη Football League «ανεξαρτήτως του λόγου της μη αδειοδότησης».