Ο ΠΑΟΚ θα κάνει τρείς μεταγραφές υπέρβασης Ο Νταμπίζας μίλησε με τους 'κομμένους' του Παναθηναϊκού Ο Λάμπρου ήρθε στον ΠΑΟΚ για να μείνει Συλλέκτης τίτλων ο Μήτρογλου Μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού από την Μπαρτσελόνα

11 Ιουλ 2018

Το πρόγραμμα της Euroleague πυροδοτεί νέες κόντρες με τη FIBA

Για άλλη μια χρονιά και παρότι το καλεντάρι της FIBA για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είχε καταρτιστεί έναν χρόνο πριν από αυτό της EuroLeague, η ECA όρισε κανονικά αγωνιστικές πάνω στα «παράθυρα». Συγκεκριμένα, η 10η αγωνιστική της EuroLeague θα διεξαχθεί ακριβώς τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου των Προκριματικών. Ενδεικτικά, στις 29 και 30 Νοεμβρίου παίζουν Ολυμπιακός - Μπουντούτσνοστ και Χίμκι - Παναθηναϊκός αντίστοιχα, ενώ στις 30 Νοεμβρίου διεξάγεται και το Ελλάδα - Γερμανία.
Ομοίως στις 21 και 22 Φεβρουαρίου παίζουν Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Χίμκι αντίστοιχα, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου έχει οριστεί το Ελλάδα-Γεωργία. Η κίνηση αυτή μπορεί να ήταν αναμενόμενη για την παγκόσμια ομοσπονδία, ωστόσο δεν παύει να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια, καθώς γίνεται λόγος για προσπάθεια αλλοίωσης της σημασίας των εθνικών ομάδων και των διοργανώσεών τους και ασέβεια προς τον απλό κόσμο, που θέλει να παρακολουθήσει τους αγώνες της εθνικής ομάδας του από κοντά. Στη FIBA εξακολουθούν να θεωρούν πως το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πολύ απλά, αν δύο από τις 30 αγωνιστικές της EuroLeague διεξάγονταν δύο μέρες νωρίτερα και η επιμονή της ECA να μην προχωρά σε αυτή τη λύση μαρτυρά την αδιαλλαξία της. Όπως τονίζεται από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η κόντρα δεν είναι μεταξύ της FIBA και της EuroLeague, διότι η FIBA δεν επιχειρεί να αλλοιώσει σε τίποτα το προϊόν της EuroLeague, ενώ η ECA το κάνει αδιάκριτα. Μάλιστα, η FIBA υπενθυμίζει πως σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση πέρυσι άλλαξε το καλεντάρι της για τους αγώνες των Παραθύρων του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να διεξαχθούν όλοι σε μία ημέρα (Παρασκευή), αντί για ένα διήμερο, ζητώντας από την EuroLeague να αλλάξει τους αγώνες της κατά δύο ημέρες. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό αφού η ECA απέρριψε όλες τις προτάσεις της FIBA ενώ όρισε αγώνες πάνω στα «παράθυρα» φέρνοντας ξανά τους παίκτες της EuroLeague σε δίλημμα.