Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είναι ακόμα ζωντανοί 'Μέσι ξεκίνα να τρέχεις γιατί μας γαμ...' Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

18 Μαΐ 2018

Ο Πλατινί μίλησε για στημένα Μουντιάλ

Το 2015 του αφαιρέθηκε η προεδρία της UEFA και του απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, εξαιτίας χρηματικού σκανδάλου. Τρία χρόνια αργότερα, ο Μισέλ Πλατινί έρχεται να ρίξει τη... βόμβα και να μιλήσει για στημένες διοργανώσεις, αποκαλύπτοντας "σκάνδαλο" στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Το τρόπαιο τη χρονιά εκείνη το κατέκτησε η Γαλλία, νικώντας στον τελικό τη Βραζιλία με σκορ 3-0.
Αλλά για να φτάσουμε σε αυτόν τον τελικό των δύο "μεγαθήριων", ο Πλατινί παραδέχτηκε πως παρενέβη, ώστε να σιγουρέψει πως οι δύο Εθνικές δεν μπορούσαν να συναντηθούν στους προηγούμενους γύρους μεταξύ τους. Ο Γάλλος είχε διοριστεί από το 1992 αντιπρόεδρος της διοργανώτριας επιτροπής του Μουντιάλ και "πίεσε", ώστε το συγκεκριμένο σενάριο να πάρει... σάρκα και οστά 6 χρόνια αργότερα που η διοργάνωση θα πραγματοποιούταν στην χώρα του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο ραδιόφωνο του France Bleu Sport: "Όταν οργανώσαμε το πρόγραμμα (του Μουντιάλ), κάναμε μία... ζαβολιά. Εάν τερματίζαμε πρώτοι στον όμιλο και έκανε το ίδιο και η Βραζιλία στον δικό της, τότε δεν μπορούσαμε να διασταυρωθούμε, μέχρι τον τελικό". Μάλιστα, εκτός από το 1998, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προέβη και σε μία ακόμη αποκάλυψη, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: "Νομίζετε ότι οι υπόλοιποι δεν το κάνουν για τα Παγκόσμια Κύπελλα που διοργανώνονται στη χώρα τους;", αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και άλλες φορές στον θεσμό.