Προς πώληση ο Χατζηγιοβάνης Έρχεται πρόταση από το εξωτερικό για τον Πέλκα Ο Άρης έχει και τα όρια του για τον Γκαρσία Ο Αλαφούζος έβαλε χρήμα αλλά ο Παναθηναϊκός πάτωσε Η εθνική Αγγλίας γυναικών προετοιμάστηκε με τους πεζοναύτες!

13 Μαΐ 2018

Ο Άρης "χτίζει" πάνω στην άμυνα του

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτήριζε τον Αρη τη φετινή αγωνιστική σεζόν και τον έκανε ξεχωριστό έναντι των αντιπάλων του, δεν είναι άλλο από την σταθερότητα και τη σιγουριά που έβγαζε αμυντικά. Σε 30 αγωνιστικές η εστία παραβιάστηκε μόλις 13 φορές (6 γκολ κατά στον α΄ γύρο, 7 στον β’), ήτοι σημαίνει ότι δεχόταν περίπου 0.45 γκολ ανά 90άλεπτο, την ώρα που σκόραρε 1.83 τέρματα. Επίτευγμα που έχει… ονοματεπώνυμα και πιστώνεται στο δίδυμο των κεντρικών αμυντικών του. Ο Γιώργος Δεληζήσης και ο Ούγκο Σόουζα αποτέλεσαν τους στυλοβάτες της αμυντικής γραμμής.
Με τη σταθερότητα που είχαν καθ’ ολη τη διάρκεια του μαραθωνίου, τη σιγουριά που ενέπνεαν στα παιχνίδια και το πάθος που έβγαλαν ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, αποτελούν εγγύηση και δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται «οι κολόνες» του φετινού Αρη. Επιθυμία του Θόδωρου Καρυπίδη μάλιστα είναι να χτίσει επάνω τους την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και η «Μ» καταγράφει τα δεδομένα για τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Αρη: 1) Ο Γιώργος Δεληζήσης «δένεται» με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει το περιβάλλον του, αποτελεί επιθυμία του να αγωνιστεί με τη φανέλα του Αρη στη Super League. Άσχετα αν πολλοί συνδέουν την παρουσία του στην επόμενη μέρα με αυτή του Μυροφορίδη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν θα αποτελέσει «εμπόδιο». Ο Κοζανίτης στόπερ έχει κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και των ανθρώπων της ομάδας, με την αρχηγική του συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό που έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Βέβαια, όπως ισχύει με όλους έτσι και στην περίπτωσή του, μείζονος σημασίας ζήτημα αποτελεί η διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων. 2) Πιο περίπλοκη είναι η περίπτωση του Ούγκο Σόουζα. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου ολοκληρώνεται και ήδη εξετάζει προτάσεις από το Βέλγιο και τη Super League, που στα χέρια του. Προτεραιότητά του, όμως, είναι ο Αρης αρκεί να βρεθεί λύση στη διαφορά που υπάρχει στα δικά του οικονομικά «θέλω» και του Θόδωρου Καρυπίδη. Στην τελευταία κουβέντα που έκανε με τον πρόεδρο της Π.Α.Ε. παρουσιάστηκε χάσμα περίπου 70.000 ευρώ. Ωστόσο, οι δύο πλευρές φέρονται διατεθειμένες να επαναδιαπραγματευθούν τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου και κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις να τα βρουν κάπου… στη μέση. Ρόλο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις θα παίξει και η παρουσία του Ίλια Ίβιτς.
Πηγή: metrosport