20 Μαρ 2018

Τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του "Athens Alive"

Τις κινήσεις, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συμπαικτών του για το «Athens Alive», παρουσίασε η εφημερίδα «Live Sport». Τα επόμενα βήματα, λοιπόν, είναι τα εξής:
1. Η εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το υπερταμείο, ώστε να παραμείνει στην ΓΓΑ και να προχωρήσει η ενοικίαση του στο κονσόρτσιουμ. Η τρόικα πάντως φέρεται να έχει δώσει τη συγκατάθεση της σε αυτό το σκέλος.

2. Το παραχωρητήριο και η συμφωνία. Από τη μία το επενδυτικό σχήμα θέλει να εξασφαλίσει και να καταστήσει κερδοφόρο το πρότζεκτ, από την άλλη η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και τα ανταποδοτικά οφέλη. Μέσα από τις διαπραγματεύσεις και με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς αυτό αναμένεται να συμβεί.
3. Παρεμβάσεις και αλλαγή νομοθετικού πλαισίου. Η νομική θωράκιση του έργου για τις μεγάλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στον χώρο. Αυτό το κομμάτι αναμένεται να αναλάβει μια ομάδα εργασίας που θα συσταθεί από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ σε αυτή θα μετέχουν και άνθρωποι του πρότζεκτ.
4. Η γραφειοκρατία και η αναμόρφωση του fast track. Μεγάλο ζητούμενο στο έργο είναι η λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία και για αυτό θα γίνει προσπάθεια το πρότζεκτ να ενταχθεί στην διαδικασία που είχε ψηφιστεί το 2014 και ξεμπλοκάρει μεγάλες επενδύσεις για την οικονομία της χώρας.
5. Μεσοδιάστημα-πρόνοια για όσους ξεσπιτωθούν. Μπορεί να είμαστε πολύ μακριά από τη φάση των εργασιών, όταν όμως φτάσει αυτή η ώρα το επενδυτικό σχήμα του Γιαννακόπουλου σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσουν να στεγαστούν σύλλογοι, φορείς και οργανισμοί που τώρα εξυπηρετούνται στους χώρους του ΟΑΚΑ.