13 Φεβ 2018

Να γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος

Οι επιδόσεις της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι κάτι το μοναδικό και απαντούν σε πολλά ερωτήματα του τύπου «γιατί ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας», «γιατί είναι στο +2 από την ΑΕΚ παρότι ηττήθηκε στο μεταξύ τους ντέρμπι» και «γιατί είναι στο +9 από τον Ολυμπιακό, που επίσης τον κέρδισε στο ντέρμπι του α’ γύρου». Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους:
1) Ο ΠΑΟΚ μετράει 14 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και παραμένει αήττητος για συνολικά 16 αγώνες, με απολογισμό 15 νίκες και 1 ισοπαλία.

2) Για τελευταία φορά έφυγε χωρίς να έχει πάρει τίποτα από το γήπεδο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και την ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Εκτοτε, έχουν περάσει (ήταν 5 Νοεμβρίου του 2017) 100 ολόκληρες ημέρες!
3) Σ’ αυτό το ιστορικό σερί των 9 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 26 γκολ και ο μ.ο. του αγγίζει τα 2,9 γκολ ανά αγώνα!  
4) Η άμυνα του αυτό το διάστημα των εννιά αγώνων είναι το «άλφα και το ωμέγα», καθώς έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ (αυτό από τον Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα).
5) Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 10 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, μετρώντας το απόλυτο 10/10 στο φετινό πρωτάθλημα στην Τούμπα!
6) Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς διανύει την καλύτερη περίοδο της ποδοσφαιρικής καριέρας του έχοντας φτάσει τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα, «έπιασε» στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά τα συνολικά γκολ του μέσα στη σεζόν είναι πολλά περισσότερα (19 έναντι 14) από τον Ιρανό επιθετικό του Ολυμπιακού.
7) Ο Σέρβος στράικερ του ΠΑΟΚ έχει πετύχει 8 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ στα 7 τελευταία παιχνίδια του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα.
8) Ο Δημήτρης Πέλκας δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο με τις 9 (6 πρωτάθλημα – 3 κύπελλο) ασίστ και τα 8 γκολ.
Πηγή: gazzetta.gr