Προς πώληση ο Χατζηγιοβάνης Έρχεται πρόταση από το εξωτερικό για τον Πέλκα Ο Άρης έχει και τα όρια του για τον Γκαρσία Ο Αλαφούζος έβαλε χρήμα αλλά ο Παναθηναϊκός πάτωσε Η εθνική Αγγλίας γυναικών προετοιμάστηκε με τους πεζοναύτες!

9 Φεβ 2018

Είναι δυνατόν να χρωστάει η Σίτι και η Παρί;

Το Financial Fair Play φαίνεται πως ισχύει μόνο για τους… μικρούς, αφού με βάση τις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδου, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν μπει μέσα πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ! Τον Σεπτέμβριο του 2009 η UEFA έβαλε στοπ στην ανεξέλεγκτη σπατάλη χρημάτων από τους συλλόγους, με σκοπό να φέρει μεγαλύτερη ισορροπία και οι μεγάλοι να μην γίνονται… μεγαλύτεροι σε βάρος των μικρών.
Τουλάχιστον αυτό ήταν το κόνσεπτ εκείνης της εποχής. Εννέα χρόνια αργότερα το αποτέλεσμα ακριβώς αυτό που περιμένατε και περιμέναμε όλοι. Οι «μεγάλοι» έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια τον «περιορισμό» και οι «μικροί» την πληρώνουν για να φανεί πως -και καλά- λειτουργεί το σύστημα. Για να έχετε μία σφαιρική εικόνα αρκεί να δούμε τις τελευταίες δυο μεταγραφικές περιόδους στην Ευρώπη. Κατά πόσο δηλαδή έχουν μπει μέσα ή έχουν βγάλει κέρδος διάφοροι σύλλογοι. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Χουντίνι για να βρει πως Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν είναι στο… κόκκινο. Συγκεκριμένα η γαλλική ομάδα ξόδεψε 418.000.000 ευρω, ενώ είχε έσοδα 107.000.000 ευρω με αποτέλεσμα η χασούρα να γράφει -311.000.000 ευρω! Όσον αφορά τους Άγγλους, ξόδεψαν 355.000.000 ευρω και είχαν έσοδα 109.000.000 ευρω με χασούρα -246.000.000 ευρω. Πάνω από μισό δισεκατομμύριο Ευρώ μέσα δηλαδή. Τώρα πως καλύπτουν τη διαφορά; Οι Άραβες ιδιοκτήτες μέσω εταιριών «επενδύουν» στις «κόκκινες» εταιρίες-ποδοσφαιρικές ομάδες. Τώρα που πάνε αυτά τα υπέρογκα ποσά δεν γνωρίζει κανείς.