Άρχισαν οι πρώτες...μουρμούρες για τον Μαρτίνς Μετά τις μεταγραφές στην ΑΕΚ σειρά παίρνουν οι ανανεώσεις Ανέβηκε το μπάτζετ του Παναθηναϊκού Ο Μήτρογλου κλείνει στόματα στη Μαρσέιγ Νέα εποχή ξημερώνει για την Μίλαν

10 Αυγ 2017

Μπάχαλο για μια θέση στο νέο πρωτάθλημα της Football League

Ο Αγροτικός Αστέρας δεν δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Football League και έτσι ξέσπασε πόλεμος μεταξύ ΕΠΟ και Football League για το αν θα καλυφθεί η θέση από κάποια άλλη ομάδα ή θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 17 ομάδες. Η ΕΠΟ υποστηρίζει πως η θέση πρέπει να καλυφθεί από έναν εκ των δευτεραθλητών της Γ΄ Εθνικής, μέσα από αγώνες μπαράζ. Έτσι απέστειλε έγγραφο στους Α.Ο. Χαλκίς, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Δόξα Δράμας και Ιωνικό για να δηλώσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 17 Αυγούστου και ώρα 15.00 έχοντας παράλληλα καταθέσει εγγυητική αξίας 300.000 ευρώ.
Ωστόσο η Ένωση της Β’ Εθνικής έχει άλλη γνώμη. Έτσι, απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ και ξεκαθάρισε πως είτε θα πρέπει να μείνει ο Πανελευσινιακός είτε να γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 4 του Κ.Α.Π., όπως ενιαίος ισχύει για την αγωνιστική περίοδο 2017­2018, μετά την τροποποίησή του, που εγκρίθηκε με την απόφαση (συνεδρίαση Νο 29/24.07.17, αριθ, 2.1) της Π.Δ.Ε. της Ε.Π.Ο., προβλέπεται ότι: "Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας αρχίζει πάντοτε με τον αριθμό των Ομάδων που αναφέρονται στην οικεία προκήρυξη και ότι στην περίπτωση που μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β’ Εθνική Κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν Ομάδες από την Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία στην Β’ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες".