Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είναι ακόμα ζωντανοί 'Μέσι ξεκίνα να τρέχεις γιατί μας γαμ...' Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

6 Αυγ 2017

Τόσο θα κόστιζαν σήμερα οι άσοι του παρελθόντος

Η Παρί έδωσε ένα… σκασμό λεφτά στην Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ. Πολλοί είναι όμως αυτοί που αναρωτιούνται πόσο θα κόστιζαν σήμερα οι κορυφαίοι πρωταθλητές του παρελθόντος. Οι εμπειρογνώμονες του "Playratings.net", μίας ιστοσελίδα στην Ιταλία που ασχολείται με την οικονομική πτυχή του ποδοσφαίρου, δίνει τη δική της απάντηση σε αυτό το ερώτημα των τελευταίων ημερών. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον σχετικό υπολογισμό της σημερινής αξίας των Μαραντόνα, Φαν Μπάστεν, Ρονάλντο και Μισέλ Πλατινί, αφορούν την ανατίμηση του νομίσματος (πόσο είναι σήμερα τα 13 δις που πλήρωσε η Νάπολι για τον Μαραντόνα), την αύξηση του κύκλου εργασιών των συλλόγων, την απόδοση και την ηλικία των παικτών.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν, ο Ντιέγκο Μαραντόνα που αγοράστηκε το 1984 με 13 δισ ιταλικές λιρέτες από τον πρόεδρο Φερλαίνο, θα κόστιζε σήμερα 345 εκατ. ευρώ. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, που αγοράστηκε το 1987 από την Μίλαν με 1,75 δισ λιρέτες, σήμερα θα κόστιζε 328, ενώ ο Μισέλ Πλατινί που έφτασε το 1982 στην Γιουβέντους με 250 εκατ. λιρέτες, σήμερα η αξία του θα κόστιζε 344 εκατ ευρώ. Όσον αφορά τον μεγάλο επιθετικό, Μπατιστούτα, στα 30 του χρόνια πήρε μετεγγραφή στη Ρόμα από την Φιορεντίνα (2000) αντί του ποσού των 70 δις λιρέτων και η τωρινή του τιμή ορίζεται στα 221 εκατ. ευρώ.