Ο Ταϊλανδός δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον Παναθηναϊκό Η ΕΠΟ διαιτητής μεταξύ Super League και Football League Ο Ουάρντα μένει οριστικά στον ΠΑΟΚ Η Μίλαν θα παίξει κανονικά στην Ευρώπη Ο Σούμπασιτς...έσωσε τον Βίντα

18 Ιουλ 2017

Πολύ χρήμα περιμένει την ΑΕΚ στην Ευρώπη

Σε μία περίπου εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει ως πρώτο στόχο να περάσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Κάτι που αν συμβεί θα της εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Εκτός από το πρεστίζ που θα έχει στο όνομα της ΑΕΚ μία ενδεχόμενη συμμετοχή σε ομίλους του Champions League ή του Europa League, αντίκτυπος θα υπάρχει και στα ταμεία της.
Αρχικά θα ξεκινήσουμε από τα χρήματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και από το market pool. Αν μπουν στους ομίλους και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, η Ένωση θα λάβει το 45% και οι Πειραιώτες το 55%, μιας και έχουν κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Το ποσό αυτό υπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ. Αν προκριθεί μόνο ο ένας τότε θα πάρει όλο το ποσό σε δύο δόσεις. Από κει και πέρα, αν ο «Δικέφαλος» αποκλειστεί από τους Ρώσους τότε θα βάλει στα ταμεία του 420.000 ευρώ, ενώ αν προκριθεί και αποκλειστεί στα play offs του Champions League τότε το ποσό αυτό εκτοξεύεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει και σίγουρα έσοδα από το Europa League. Να σημειώσουμε πως η νίκη στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πριμοδοτείται με 1,5 εκατ. ευρώ και η ισοπαλία με 500.000 ευρώ. Με όλα τα μπόνους, αν η ΑΕΚ καταφέρει και μπει στους ομίλους θα βάλει στα ταμεία της περί τα 20 εκατ. ευρώ. Σαφώς τα χρήματα που μοιράζει το Europa League είναι λιγότερα. Αν η ΑΕΚ υποβιβασθεί στη δεύτερη την τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση τότε θα πάρει τουλάχιστον 245.000 ευρώ, εφόσον αποκλειστεί από τα play offs. Αν περάσει στους ομίλους τότε θα εισπράξει 2,6 εκατ. ευρώ. Εκεί η νίκη δίνει 360.000 ευρώ και η ισοπαλία 120.000.