Κολομβία για φίλημα, Πολωνία για...κλάματα Βολική ισοπαλία για Ιαπωνία και Σενεγάλη Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

12 Ιουλ 2017

Πιο αυστηρά τα κριτήρια υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης

Η Super League αποφάσισε ότι όποια ομάδα δεν πάρει άδεια συμμετοχής στον πρωτάθλημα 2017 – 18 για τους λόγους α) Της ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή β) της ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία ή αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες ή σωματεία θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Super League 2017-18 και θα υποβιβάζεται στη Football League ανεξαρτήτως του λόγου τα μη αδειοδότησης.
Η απόφαση αυτή, που διαδέχθηκε την ποινή περιορισμού στις μεταγραφές, που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, βρήκε εφαρμογή στην περίπτωση του Ηρακλή, ο οποίος υποβιβάστηκε. H εισήγηση που υπάρχει στη Super League για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της περιόδου 2018 – 19 είναι ακόμα αυστηρότερη αφού προβλέπει τον υποβιβασμό, όχι μόνο λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλές σε εργαζόμενους ή/και στο δημόσιο, αλλά για κάθε αιτία που μπορεί να οδηγήσει στη μη χορήγηση άδειας (π.χ. εγκαταστάσεις). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η ομάδα που δεν παίρνει «άδεια συμμετοχής» θα υποβιβάζεται στη Football League «ανεξαρτήτως του λόγου της μη αδειοδότησης».