Στο ρελαντί το Βέλγιο 'καθάρισε' τον Παναμά Το VAR έδωσε τη νίκη στη Σουηδία Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

4 Ιουλ 2017

Αρχίζει το κυνήγι των βαθμών στην Ευρώπη για την Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει και η πτώση της Ελλάδας κάτω από την 15η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA θα σημαίνει καταστροφή. Την επόμενη εβδομάδα ο Πανιώνιος ανοίγει την αυλαία για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και οι βαθμοί για τον συντελεστή της Ελλάδας είναι πολύτιμοι. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση με 23.500 και μπορεί να δει με αισιοδοξία την 12η θέση, στην οποία βρίσκεται η Τσεχία με 27.675 βαθμούς (σ.σ. 6 αγωνιστικοί βαθμοί διαφορά), ενώ ο… εφιάλτης θα είναι να πέσουμε κάτω από την 15η θέση με την 16η Δανία να απέχει 10 αγωνιστικούς βαθμούς από την χώρα μας.
Τι σημαίνει το να βρεθεί η Ελλάδα κάτω από την 15η θέση; Από πέντε ομάδες που βγάζουμε τώρα στην Ευρώπη, θα έχουμε τέσσερις εκπροσώπους και με πιο δύσκολο έργο καθώς ο πρωταθλητής θα χρειαστεί 3 προκριματικές φάσεις για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Παράλληλα, ο 2ος του πρωταθλήματος θα βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο 3ος στον 1ο προκριματικό και ο Κυπελλούχος στον 3ο, έχοντας επιπλέον και τα play offs πριν βρεθούν στα γκρουπ. Σε περίπτωση βέβαια που φτάσουμε τους Τσέχους τότε ο πρωταθλητής θα γλιτώσει έναν προκριματικό γύρο στο Champions League, ο κυπελλούχος θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League και ο 3ος θα βρεθεί στο 3ο αντί τον 2ο προκριματικό του Εuropa. Για να πάρουμε ξανά το εισιτήριο που οδηγεί τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Champions League θα πρέπει να φτάσουμε την 10η θέση, στην οποία βρίσκεται η Τουρκία με 6.300 πόντους διαφορά, δηλαδή 32 αγωνιστικούς βαθμούς, κάτι που φαντάζει αδύνατο για φέτος.