Στο ρελαντί το Βέλγιο 'καθάρισε' τον Παναμά Το VAR έδωσε τη νίκη στη Σουηδία Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1 Ιουλ 2017

Μεγαλώνουν οι διαστάσεις στα γήπεδα μπάσκετ


Πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελόνη η «παρθενική» συνεδρίαση της συμβουλευτικής ομάδας της Euroleague, που έχει σκοπό την συνεχή βελτίωση της διοργάνωσης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα αυτή αποτελείται από παλαίμαχους παίκτες, τους προπονητές Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες (Άλμπα Βερολίνου), τον διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα, τον πρόεδρο της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Μοτεγιούνας, και το έμπειρο στέλεχος αθλητικών εταιρειών, Πολ Γκιλς.
Η συμβουλευτική ομάδα θα μελετά και θα αποφασίζει για αλλαγές στους κανονισμούς που θα ισχύσουν τόσο στην Euroleague όσο και στο EuroCup. Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν η αύξηση του πλάτους του τερέν, έτσι ώστε να έχουν περισσότερο χώρο οι παίκτες για σουτ τριών πόντων απο τις γωνίες. Επιπλέον συζητήθηκαν η επιστροφή του τζάμπολ, η θέσπιση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ, καθώς και το να μη μετράνε οι τεχνικές ποινές στα προσωπικά φάουλ. Ο «Ζοτς» δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό να σκέφτονται όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε το μπάσκετ και να το κάνουμε καλύτερο, πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση των φιλάθλων. Πρέπει να συζητήσουμε, να σκεφτούμε και εν τέλει να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να βελτιωθεί η διοργάνωση».

Πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελόνη η «παρθενική» συνεδρίαση της συμβουλευτικής ομάδας της Euroleague, που έχει σκοπό την συνεχή βελτίωση της διοργάνωσης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα αυτή αποτελείται από παλαίμαχους παίκτες, τους προπονητές Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες (Άλμπα Βερολίνου), τον διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα, τον πρόεδρο της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Μοτεγιούνας, και το έμπειρο στέλεχος αθλητικών εταιρειών, Πολ Γκιλς. Η συμβουλευτική ομάδα θα μελετά και θα αποφασίζει για αλλαγές στους κανονισμούς που θα ισχύσουν τόσο στην Euroleague όσο και στο EuroCup.
Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν η αύξηση του πλάτους του τερέν, έτσι ώστε να έχουν περισσότερο χώρο οι παίκτες για σουτ τριών πόντων απο τις γωνίες. Επιπλέον συζητήθηκαν η επιστροφή του τζάμπολ, η θέσπιση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ, καθώς και το να μη μετράνε οι τεχνικές ποινές στα προσωπικά φάουλ.
Ο «Ζοτς» δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό να σκέφτονται όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε το μπάσκετ και να το κάνουμε καλύτερο, πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση των φιλάθλων. Πρέπει να συζητήσουμε, να σκεφτούμε και εν τέλει να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να βελτιωθεί η διοργάνωση».