Πρόκριση με 'σβηστές μηχανές' για την Ουρουγουάη Ο Ρονάλντο 'ξελάσπωσε' την Πορτογαλία Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

26 Ιουλ 2017

Ομάδα χωρίς "σπίτι" η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ συναντά στον δρόμο του την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση ουκρανικής ομάδας, η οποία βιώνει στο πετσί της τις αλλαγές που έχει φέρει την τελευταία τριετία στη χώρα ο πόλεμος. Με την αντίπαλο του «Δικεφάλου» να έχει ιδρυθεί το 2001 στο Ντόνετσκ, έχοντας πολύ σύντομη ιστορία, οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Η ιδιαιτερότητα για την Ολιμπίκ έγκειται στο γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια βρισκεται στους… δρόμους, καθώς ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία την ανάγκασε να ξεριζωθεί, στερώντας της τη φυσική της έδρα στο Ντόνετσκ και την υποστήριξη των οπαδών της. Χωρίς να έχει προλάβει να δώσει στο… σπίτι της έστω ένα επίσημο παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας, από τη στιγμή που ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα μετά τον ξεριζωμό της 8 διαφορετικά γήπεδα σε 6 διαφορετικές πόλεις (Τσέρκασι, Σάμι, Λβιβ, Πολτάβα, Κροπιβνίτσκι και Κίεβο) την τελευταία τριετία! Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το «Βαλερί Λομπανόφσκι», στο οποίο θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, είναι το τρίτο διαφορετικό γήπεδο που χρησιμοποιεί η Ολιμπίκ στο Κίεβο, έχοντας περάσει και από τα «Ολιμπίνσκι» και «Μπανικόβα». Σε κάθε περίπτωση η ιστορία της αντιπάλου του «Δικεφάλου» είναι πολύ ξεχωριστή, αποτελώντας κάτι ιδιαίτερο και για την ευρωπαϊκή διαδρομή των «ασπρόμαυρων».
Πηγή: paok24.com