Το πείσμα πήρε την θέση της απογοήτευσης στην ΑΕΚ Μονόδρομος οι πωλήσεις παικτών για τον Παναθηναϊκό 'Να μη φύγει τώρα ο Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ' Ο Τσιντώτας κέρδισε την εμπιστοσύνη του Χιμένεθ 'Βασιλιάς' στο Μάντσεστερ γίνεται ο Γκουαρντιόλα

5 Ιουν 2017

Το Europa League μπορεί να φέρει χρήμα στον Παναθηναϊκο

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην δεύτερη θέση του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ και ως εκ τούτου θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Πέραν του γοήτρου, η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προσφέρει «ανάσες» στο οικονομικό σκέλος, οι οποίες είναι καλοδεχούμενες φυσικά και για τον Παναθηναϊκό, ακόμη κι αν το εύρος των χρημάτων που «παίζει» στο Europa League, απέχει αρκετά από τα αντίστοιχα ποσά που διαμοιράζονται στο Champions League.
Το «τριφύλλι» απέχει δύο φάσεις από τον μεγάλο του στόχο, την είσοδο στους ομίλους του Europa League, πρόκριση η οποία δίνει «δώρο» 2.6 εκατ. ευρώ στους συλλόγους που καταφέρνουν να προκριθούν, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τους «πράσινους». Αντίθετα, στην απευκταία περίπτωση στην οποία οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να πάρουν την πρόκρισή τους για τους ομίλους θα αποζημιωθούν με: 235.000 ευρώ (εάν αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο) και 245.000 ευρώ (εάν αποκλειστούν στα πλέι οφ). Όσον αφορά τη φάση των ομίλων, πέραν του πάγιου συμμετοχής (2.6 εκατ. ευρώ) υπάρχουν και τα γνωστά, ξεχωριστά μπόνους σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων, με τους συλλόγους να λαμβάνουν 360.000 ευρώ για κάθε νίκη και 120.000 ευρώ για κάθε ισόπαλο αποτέλεσμά τους.