Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είναι ακόμα ζωντανοί 'Μέσι ξεκίνα να τρέχεις γιατί μας γαμ...' Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

15 Ιουν 2017

Ο Λεβ είναι ο πιο "ακριβός" ομοσπονδιακός στον κόσμο

Ο Γιόακιμ Λεβ έχει συμπληρώσει 11 χρόνια στην άκρη του πάγκου της εθνικής Γερμανίας, οδηγώντας την «νασιοναλμανσαφτ» σε πληθώρα διακρίσεων με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2014. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, είναι ο πιό ακριβοπληρωμένος προπονητής εθνικής ομάδας, καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύει ο ευρωπαϊκός Τύπος, αμείβεται σε ετήσια βάση με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Υπό τις οδηγίες του Λεβ, ο οποίος υπήρξε βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν, η εθνική Γερμανίας έχει φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις (EURO και Μουντιάλ).
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο έμπειρος τεχνικός ανανέωσε την συνεργασία του με την ομοσπονδία μέχρι το 2020, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο προπονητή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Στον κατάλογο με τους καλύτερα αμειβόμενους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, συναντάμε στην 10η θέση και έναν «δικό μας», καθώς ο Φερνάντο Σάντος, εισπράττει ετησίως 1,1 εκατομμύρια ευρώ. Αίσθηση προκαλεί η παρουσία του Πορτογάλου τεχνικού του Ιράν (!), Κάρλος Κεϊρόζ, που αμείβεται με 1,7 εκ. ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Τούρκος Φατίχ Τερίμ που καθοδηγεί την εθνική ομάδα της πατρίδας του, βρίσκεται στην 2η θέση με ετήσιες απολαβές 3,1 εκ. ευρώ!