Η Ρωσία βλέπει πρόκριση και αρχίζει να ονειρεύεται Η Σενεγάλη έκανε το θαύμα της Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

16 Μαΐ 2017

Τζώρτζογλου:"Δεν θέλω στήριξη από έναν χαλίφη"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου βρέθηκε σε εκδήλωση στο Ηράκλειο και τόνισε πως με τις υπάρχουσες συνθήκες και με στήριξη ενός "χαλίφη", δεν θα κατέβαινε για πρόεδρος της ΕΠΟ. Πάντως, με άλλες προϋποθέσεις θα τον ενδιέφερε η προοπτική να διεκδικήσει την ηγεσία της Ομοσπονδίας, αρκεί να είχε μια συναίνεση και μια διευρυμένη αποδοχή από τις Ενώσεις και τις ομάδες. Οι τρεις πρόεδροι των υπόλοιπων Ενώσεων της Κρήτης, οι κύριοι Λουτσέτης της ΕΠΣ Λασιθίου, Δασκαλομαρκάκης της ΕΠΣ Ρεθύμνου και Βουρεξάκης της ΕΠΣ Χανίων, έχουν ταχθεί υπέρ του να δοκιμάσει την τύχη του και να κατέβει για την θέση του ισχυρού άνδρα της ΕΠΟ.
Το Sport24.gr συνομίλησε με τον κ. Τζώρτζογλου, ζητώντας την άποψή του για την σημερινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν πράγματι είναι στις προθέσεις του να βρεθεί απέναντι στον Βαγγέλη Γραμμένο στις εκλογές, όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως "με τις υπάρχουν συνθήκες, δεν ενδιαφέρομαι. Με άλλες προϋποθέσεις, θα ενδιαφερόμουν για την προεδρία της ΕΠΟ. Εγώ θα ήθελα μια διευρυμένη συναίνεση, όχι στήριξη από έναν χαλίφη. Δεν θα ήθελα να υπηρετήσω έναν καινούργιο χαλίφη, διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα ήθελε αντιπαροχή και θα είχε τον έλεγχο. Εγώ είμαι υπέρ της πλειοψηφίας, όχι της στήριξη του ενός". Ερωτηθείς για το αν θα στηρίξει τον κ. Γραμμένο σε περίπτωση που ο ίδιος δεν κατέβει στις εκλογές, ήταν... αινιγματικός και έριξε τις σπόντες του: "Εφόσον ο κ. Γραμμένος δεσμευτεί για κάποια πράγματα και δεν εκφράζει μια τάση, ναι θα τον στήριζα. Τα τελευταία πράγματα όμως, δείχνουν άλλα... Δεν αλλάζει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό, αλλά μια από τα ίδια". Όσο για το αν έχει δεχτεί προσέγγιση από άλλες ομάδες ή προέδρους, τόνισε: "Όχι, κανείς δεν με έχει προσεγγίσει, αλλά εγώ δεν... προσεγγίζομαι και δεν το λέω με έπαρση. Έχω φίλους παντού, σε όλες τις ομάδες, αλλά εγώ δεν υπηρετώ νέο χαλίφη. Με το εκλογικό σύστημα το τωρινό της ΕΠΟ, είναι εύκολα διαχειρίσιμο το αποτέλεσμα".