Η Ρωσία βλέπει πρόκριση και αρχίζει να ονειρεύεται Η Σενεγάλη έκανε το θαύμα της Ιστορίες από τον κόσμο των Μουντιάλ Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ 2018 Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

18 Μαΐ 2017

Αλλάζει τις απονομές των Κυπέλλων η ΟΥΕΦΑ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Μισέλ Πλατινί, η απονομή των Κυπέλλων γίνονταν στην εξέδρα, γεγονός που μάλλον δεν έβρισκε σύμφωνο τον νυν πρόεδρο της UEFA, που τόνισε ότι η απόφαση οφείλεται τόσο σε πρακτικούς, όσο και συμβολικούς λόγους. «Ο αγωνιστικός χώρος είναι το πεδίο των ποδοσφαιριστών και είναι το μόνο που ταιριάζει για να πανηγυρίζονται εκεί τα επιτεύγματά τους. Παράλληλα, είναι απόλυτα λογικό ότι οι επίσημοι θα πρέπει να έρχονται εκείνοι από την εξέδρα στους παίκτες στο δικό τους χώρο και να τους τιμήσουν, απονέμοντας το τρόπαιο και τα μετάλλιά τους.
Οι ποδοσφαιριστές επίσης θα μπορούν να πανηγυρίσουν με τους συμπαίκτες τους στον αγωνιστικό χώρο, με τον κόσμο να έχει απόλυτη θέα, χωρίς να χρειάζεται να πηδούν στις εξέδρες. Επιπλέον, όλοι οι οπαδοί θα μπορούν να δουν τέλεια την απονομή του τροπαίου, όπου κι αν βρίσκονται στο στάδιο», αναφέρει ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στην ανακοίνωση της UEFA.