Σε τροχιά τίτλου ο Ολυμπιακός από μια...γκέλα Ο Γιόχανσον συζητάει με την ΑΕΚ για νέο συμβόλαιο Δεν φτάνει το φιλότιμο του Μόλινς 'Θα σας φάμε ζωντανούς όλους' ΕΠΟ και ΕΕΑ 'θάβουν' τις εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ για ύποπτα ματς

20 Μαΐ 2017

Τρελά λεφτά παίρνουν οι διαιτητές στη Γερμανία

Η οικονομική κρίση δεν ακουμπάει τους διαιτητές, ειδικά αυτούς που σφυρίζουν σε επίπεδο Bundesliga. Η γερμανική ομοσπονδία και η ένωση διαιτητών ανακοίνωσε την νέα οικονομική συμφωνία, που περιλαμβάνει ηχηρές αυξήσεις που καθιστούν τους διαιτητές μικρούς κροίσους. Κάπως έτσι, από τη νέα σεζόν κάθε διαιτητής για κάθε παιχνίδι που Bundesliga που σφυρίζει, θα εισπράττει 5.000 (από 3.800), οι βοηθοί θα βάζουν στην τσέπη τους από 2.500 ευρώ (από 2.000), ενώ 1.250 ευρώ θα είναι το μεροκάματο του τέταρτου διαιτητή.
Τα πολλά λεφτά όμως δεν είναι εδώ. Σύμφωνα με την νέα συλλογική σύμβαση οι εν ενεργεία διεθνείς διαιτητές με σήμα FIFA θα έχουν πάγιο ετήσιο μισθό 79.000 ευρώ (από 75.000), αυτοί που δεν έχουν σήμα FIFA, αλλά έχουν πάνω από 5 χρόνια προϋπηρεσίας θα λαμβάνουν 69.000 ευρώ ετησίως, ενώ όλοι οι υπόλοιποι διαιτητές που θα βρεθούν στους πίνακες θα έχουν καθαρές απολαβές 55.000 ευρώ το χρόνο!