Ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί την παραμονή του Λάζαρου Η ΕΠΟ σκέφτεται την κατάργηση της Super League Ο Σπανούλης χρειάζεται βοήθειες από τους συμπαίκτες του Ο ΠΑΟΚ περιμένει πρόταση για τον Πέλκα Έλληνας νικητής στον πιο...κρύο Μαραθώνιο του κόσμου!

19 Μαΐ 2017

Ο Ιωνικός ζητάει την αφαίρεση έξι βαθμών από τον Εργοτέλη

Για σκάνδαλο κάνουν λόγο στον Ιωνικό, καθώς η ΕΠΟ δεν έχει προχωρήσει στην αφαίρεση έξι βαθμών από τον Εργοτέλη από το φετινό πρωτάθλημα, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ για τις ομάδες που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν πριν αυτό ολοκληρωθεί. Η ομάδα της Νίκαιας έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ ζητώντας την επιβολή της ποινής. Το άρθρο 33, παρ.3 του ΚΑΠ αναφέρει ξεκάθαρα: «Ομάδα που μετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και δεν κατέρχεται να αγωνιστεί, (μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστικού οργάνου), σε τρεις συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών».
Η ποινή αυτή όμως δεν επιβλήθηκε ποτέ στον Εργοτέλη, ούτε στον Ολυμπιακό Βόλου, δηλαδή στις δυο ομάδες που αποχώρησαν πέρυσι από τη Football League. Κι αν οι Βολιώτες πλέον δεν έχουν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και έχουν χάσει την άνοδο, ο Εργοτέλης βρίσκεται στο +1 από τον Ιωνικό και με την επιβολή της ποινής, μένει δεύτερος και χάνει το εισιτήριο για τις επαγγελματικές κατηγορίες. Μάλιστα, η σχετική απόφαση του υποβιβασμού των Εργοτέλη και Ολυμπιακού Βόλου από τη Football League αναφέρει και την ποινή της επιβολής του μείον έξι βαθμών: «Υποβιβάζονται στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφος 3 του ΚΑΠ...».