'Ο Ανσαριφάρντ θα φύγει από τον Ολυμπιακό μετά το Μουντιάλ' Αυτά είναι τα ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ Τον 'έκραξε' η γαλλική κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε την εθνική ομάδα! Τι ζήτησε ο Αντσελότι από τον πρόεδρο της Νάπολι Στα 'παζάρια' η Μίλαν για τον Ντοναρούμα

26 Μαΐ 2017

Η Κίνα βάζει τέλος στις παράλογες μεταγραφές

Οι πανάκριβες μεταγραφές στην Κίνα με τα παράλογα ποσά παίρνουν τέλος με τον νέο νόμο που θέσπισε ουσιαστικά η κινέζικη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όποια ομάδα έχει αρνητικό ισολογισμό και θέλει να αποκτήσει κάποιο ξένο παίκτη οφείλει να πληρώνει φόρο 100% της αξίας της μεταγραφής σε ένα οργανισμό που θα ασχολείται με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου στην Κίνα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι καμία από τις ομάδες στη χώρα δεν είναι κερδοφόρα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μέσα σε μία ημέρα το κόστος της μεταγραφής των ξένων παικτών στην ουσία διπλασιάζεται, κάτι που αναμένεται να βάλει φρένο στις πανάκριβες μεταγραφές και να εκλογικεύσει την αγορά.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση βάζει φρένο στα κεφάλαια που φεύγουν από τη χώρα, προλαμβάνει το ξέπλυμα χρήματος και βοηθάει την ανάπτυξη των υποδομών του εγχώριου ποδοσφαίρου, ενώ σύμφωνα με ένα νέο κανονισμό για κάθε ξένο παίκτη που χρησιμοποιεί η εκάστοτε ομάδα, θα πρέπει να βάζει κι ένα γηγενή παίκτη κάτω των 23 ετών.