1 Δεκ 2015

Λάθος τρόπο διάλεξε η "Sportday" να καταδείξει την κατρακύλα του Παναθηναϊκού

Είναι γνωστό σε όλους ότι η σημερινή ημέρα, 1η Δεκεμβρίου, έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS για να ενωθεί ο κόσμος στον αγώνα εναντίον του HIV, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1984, και να δείξει αλληλεγγύη στους οροθετικούς αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του AIDS! Τη στιγμή, λοιπόν, που παγκοσμίως περίπου 36,9 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα οροθετικοί και ανάμεσα τους και 2,6 εκατομμύρια παιδιά, η εφημερίδα "Sportday" κυκλοφορεί σήμερα με αυτό το πρωτοσέλιδο! Ναι μεν η εφημερίδα θέλει, προφανώς, να καταδείξει την... αγωνιστική και όχι μόνο κατρακύλα του ιστορικού συλλόγου του Παναθηναϊκού, όμως, το κάνει με εντελώς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ τρόπο, τέτοιον που δεν σέβεται όσους συνανθρώπους μας πάσχουν από αυτή την ασθένεια και δίνουν καθημερινή μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας SportDay.
«Η σημερινή πρωτοσέλιδη κατάπτυστη όσο και θλιβερή αναφορά της εφημερίδας SportDay αποτελεί βάναυση προσβολή της παναθηναϊκής οικογένειας.
Προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του Παναθηναϊκού.
Προσβάλλει βάναυσα όλα τα αθλήματα του συλλόγου.
Προσβάλλει βάναυσα τους φιλάθλους μας.
Προσβάλλει βάναυσα τους αθλητές μας.
Προσβάλλει βάναυσα τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού.
Και τέλος προσβάλλει βάναυσα την ελληνική κοινωνία, δείχνοντας ανεπίτρεπτη έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας που έχουν νοσήσει από AIDS.
Απαιτούμε την άμεση επανόρθωση του ονόματος του Συλλόγου έπειτα από το ιστορικό ατόπημα στο οποίο προέβη η εφημερίδα.
Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και στο σύνολο του αθλητισμού από τα φαινόμενα διαφθοράς, γεννά πολλά ερωτήματα η σκοπιμότητα του πρωτοσέλιδου της εν λόγω εφημερίδας.»